Våra material

V Å R A   M A T E R I A L

Spirit of Maya har valt att arbeta med material som har egenskaper som värnar om vår miljö och dessutom ger dig som använder plagget en mjuk och lyxig känsla.

 

Med våra kläder vill vi ge dig som kund ett mervärde, ett plagg från Spirit of Maya ska du bära i flera år och du kan använda våra plagg lika väl till vardags som till fest. 
Spirit of Maya har fler olika miljöpolicies med leverantörer och producenter, för att framställa kläder med minst möjliga påverkan på miljön. 

Vi väljer material som ska ge plagget en god passform samtidigt som det är skönt att bära. Prova gärna något av våra plagg nästa gång du reser
- de är  både snygga och bekväma!

 


E C O   V E L O U R
Spirit of Mayas velour är gjord av 80% ekologisk bomull och 20% polyamid. 
Vår ekologiska bomull odlas i USA och Indien. Vi använder polyamid för att ge plagget en bra passform och kvalitét. 

 

E C O   F R O T T É
Vår frotté tillverkas av 75% ekologisk bomull och 25% polyester. 
Vi använder ekologisk bomull som odlas i USA och Indien. För att ge plaggen en bra passform, god kvalitet och för att inte behöva tvätta plagget lika ofta använder vi polyester. 

 

E C O   C O T T O N
Spirit of Mayas trikå är gjord av 95% ekologisk bomull och 5% elastan. 
Vår ekologiska bomull odlas i USA och Indien. B A M B U
Spirit of Mayas bambu är sammansatt av 70% odlad bambu och 30% ekologisk bomull. Bambun odlas i Indien av kontrakterade bönder.
Vår ekologiska bomull odlas i USA och Indien. 

Våra plagg av bambu produceras och sys i Indien och Turkiet, av leverantörer certifierade av Fair Wear Foundation, som garanterar goda arbetsförhållanden för de anställda inom textilindustrin.


E K O L O G I S K   B O M U L L
Spirit of Mayas bomull är 100% ekologisk och odlas i Indien och USA. Vår bomull används i olika kompositioner.C O L O R G A N I C   C O T T O N

Spirit of Mayas colorganic är ekologisk bomull spunnet av fröer enligt en tusenårig tradition. Plaggen färgas inte utan bomullen behåller sin naturliga färg, vilket gör att varje garnparti blir unikt. Colorganic odlas i Peru, Tanzania, Uruguay och USA. Produktionen av colorganic sker i Sverige och sömnad i Estland.C A S H M E R E
Spirit of Mayas cashmereplagg består av 100% A-klassad cashmere som kommer från en producent i Nepal. Hela förädlingsprocessen från fiber till färdigt plagg sker hos samma producent.

Delar av cashmeren är färgad på traditionellt vis med naturliga pigment. Varje plagg färgas för sig, vilket gör varje plagg unikt. Rödbetor används till exempel för att få en rosa nyans,  gammalt järnstoft för att få fram vackra rostbruna toner och lökskal för att få de rätta gula nyanserna.


P R O D U K T I O N  O C H  C E R T I F I E R I N G A R
Vi arbetar endast med utvalda certifierade producenter från Sverige, Estland, Turkiet och Portugal.